Θεραπευτείτε με τη βοήθεια των βοτάνων 



Δενδρολίβανο για την κούραση



Εάν νιώθετε κουρασμένοι, το ζεστό έγχυμα του δενδρολίβανου θα απαλύνει το αίσθημα της κόπωσης. Μπορείτε επίσης να ρίξετε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου σε μία μπανιέρα με ζεστό νερό και να μείνετε στο νερό μέχρι να κρυώσει. 



Κομπρέσες για τον πονοκέφαλο 



Εναλλακτική ιατρική προσφέρει πολλές λύσεις για τον πονοκέφαλο. Μπορείτε να απλώσετε στο μέτωπό σας μία κομπρέσα βρεγμένη με αφέψημα μέντας, λεβάντας ή χαμομηλιού  ή να βάλετε επιθέματα από φρέσκα φύλλα δυόσμου ή κοπανισμένα φύλλα λάχανου. Επίσης, οι φέτες λεμονιού ή αγγουριού προκαλούν χαλάρωση. 



Βάλσαμο για την κακή διάθεση 



Το αφέψημα από τσάι βαλσαμόχορτου βοηθά στην αντιμετώπιση της κακής διάθεσης. Μπορείτε να το πιείτε είτε σκέτο είτε σε συνδυασμό με τίλιο ή λεβάντα. Μην πίνετε περισσότερο από ένα φλιτζάνι κάθε πρωί. 



Ελαιόλαδο για τους πόνους 



Το ελαφρύ μασάζ με ελαιόλαδο είναι ευεργετικό για την ανακούφιση από τους ρευματικούς και μυϊκούς πόνους. Η αναλγητική του δράση ενισχύεται αν προσθέσετε σε μισό λίτρο ελαιόλαδο μία χούφτα μέντα -φρέσκια ή αποξηραμένη. (Πριν χρησιμοποιήσετε το μείγμα, να το ζεστάνετε σε μπεν μαρί).  

Μυστικά Ομορφιάς