Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης


Τι μπορείτε εσείς οι ίδιες να κάνετε! 

Ακόμα και αν η θεραπεία από κάποιον έμπειρο γιατρό είναι αποτελεσματική, θα πρέπει και εσείς οι ίδιες να βελτιώσετε την κατάσταση της υγείας σας, προκειμένου να νικήσετε την ασθένεια. 

  • Υγιεινή διατροφή: οι ιδικοί συνιστούν μία διατροφή με πολλά θρεπτικά συστατικά και λίγο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα. Πρέπει στη διατροφή σας να επικρατούν τα προϊόντα ολικής αλέσεως, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια και τα πρωτεϊνούχα προϊόντα σόγιας. Θα πρέπει να αποφεύγετε την καφεΐνη, το αλκοόλ, τη νικοτίνη, καθώς και προϊόντα που περιέχουν συντηρητικές, χρωστικές και αρωματικές ουσίες. 

  • Μην παραιτήστε από καθημερινό σας πρόγραμμα. Όταν αυτό είναι δυνατόν θα πρέπει να διατηρήσετε τις επαγγελματικές και ιδιωτικές σας συνήθειες,-ακόμα και σε ένα περιορισμένο βαθμό. Πριν παραιτηθείτε, για παράδειγμα, από τη δουλειά σας, θα πρέπει να προσπαθήσετε μήπως μπορέσετε παροδικά να εργάζεστε μερικές μόνο ώρες την ημέρα. 

  • Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να βάλετε κάποιες προτεραιότητες. οι ασθενείς που πάσχουν από το σύνδρομο δεν έχουν πλέον τις απαραίτητες δυνάμεις για να φέρουν σε πέρας τις δραστηριότητες τους με τον τρόπο που είχαν συνηθίσει. Σκεφτείτε ποία ενδιαφέροντα σας, ποιες δραστηριότητες και επαφές σας είναι πραγματικά σημαντικές για σας και επενδύστε τις δυνάμεις σας σ' αυτές. 

  • Προσπαθήστε να αμβλύνεται τις συγκρούσεις σας με τους άλλους. Όταν υποφέρετε κάτω από το βάρος κάποιον προβλημάτων στο χώρο της εργασίας σας ή στην προσωπική σας ζωή, προσπαθήστε να τα περιορίσετε ή καλύτερα να τα ξεπεράσετε. Κάτω από κάποιες συνθήκες βοηθάει και ψυχοθεραπευτική αγωγή. 

  • Βελτιώστε την φυσική σας κατάσταση. Φυσικά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για έντονη αθλητική δραστηριότητα. Αλλά η κίνηση στον καθαρό αέρα και η καθημερινή γυμναστική είναι ιδανικές για την περίσταση.  

Μυστικά Ομορφιάς