Βρείτε τα «κλειδιά» της ψυχικής σας γαλήνης


                                                                         Ελέγξτε το στρες των γιορτών 



Τις γιορτινές μέρες μην έχετε υπερβολικές προσδοκίες. Επειδή είναι εορταστικές ημέρες δεν σημαίνει ότι θα είναι και οι πιο διασκεδαστικές της χρονιάς, Σχεδιάστε απλώς να περάσετε τις γιορτές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και αφήστε τα υπόλοιπα να προκύψουν. Μην προσπαθείτε να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις όλων των άλλων, ξεχνώντας ότι και εσείς έχετε μερίδιο στην ξεκούραση και την απόλαυση.                  



                                                                             Γελάτε περισσότερο



Το πηγαίο γέλιο είναι ένα καλό ηρεμιστικό χωρίς παρενέργειες. Ανακουφίζει από το στρες, βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση και γυμνάζει το σώμα σας σαν να κάνει τζόγκινγκ! Προσέξτε όμως: Η εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος δεν εξαρτάται από ένα περιστασιακό γέλιο, αλλά από μια γενικότερη αισιοδοξία στάση ζωής.

                                                        
                                                                           Συγκεντρωθείτε σε ο’τι κάνετε 



Όταν τρώτε μη διαβάζετε εφημερίδα, όταν γυμνάζεστε μην σκέφτεστε τις δουλειές που σας περιμένουν. Εστιάστε την προσοχή σας σε αυτό που κάνετε και ζήστε την κάθε στιγμή. Το φαγητό θα σας φανεί νοστιμότερο, η άσκηση πιο διασκεδαστική και το σεξ πιο απολαυστικό.

                                                              
                                                                                 Μην είστε αδρανείς  



Η αδράνεια επιτείνει όλα τα ψυχικά και σωματικά συμπτώματα. Από την άλλη πλευρά, όταν επιδίδεστε με πάθος – έστω και απλώς με ευχαρίστηση – σε μία δουλεία ή ένα χόμπι, ο εγκέφαλός σας «αναγκάζεται» να στραφεί προς την υγεία και την ευεξία.

                                                       
                                                                            Αποδεχτείτε τον εαυτό σας



Όσο και αν σας φαίνεται δύσκολο, μάθετε να δέχεστε τον εαυτό σας όπως είναι, αναγνωρίστε τα όρια και τις δυνατότητες σας και παραδεχθείτε τις αδυναμίες σας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς τη χαλάρωση και την ηρεμία. Εάν δεν καταφέρετε να συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας, μην περιμένετε να συμβιώσετε αρμονικά με τους γύρο σας.


                                                                    Μην περιμένετε ότι όλα θα πάνε στραβά



Ο τρόπος που σκέφτεστε, οι προσδοκίες και οι πεποιθήσεις σας επηρεάζουν την αντίληψη, τη διάθεση, ακόμα και την υγεία σας. Οι αρνητικές σκέψεις φαίνεται πως έχουν μεγάλη δύναμη. Όταν περιμένετε πως όλα θα πάνε στραβά, είναι πιθανό να συμβεί αυτό που φοβάστε, ενώ ακόμη και ένα ευχάριστο γεγονός θα σας φανεί ασήμαντο. Αυτό το σενάριο όμως θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό, εάν αφήνατε την καλή διάθεση να «ελέγχει» τη ζωή σας.


Πηγή: ΟΙ 500 ΧΡΥΣΕΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ VITA 

Μυστικά Ομορφιάς