Διατροφή για εσωτερική ομορφιά

Εδώ σας δίνουμε δώδεκα συμβουλές διατροφής για εσωτερική ομορφιά¨
  1. Να τρώτε πολλές φορές την ημέρα φρέσκα φρούτα. Η βιταμίνη C βοηθά στο σχηματισμό νέων κυττάρων, προστατεύει το φλεβικό σύστημα και προλαμβάνει την τερηδόνα των δοντιών. Περισσότερη βιταμίνη C περιέχουν τα λεμόνια (ιδανικό: καθημερινά δύο λεμόνια με τη σάρκα τους!)
  2. Καθημερινά μισό φλιτζάνι δημητριακά από σιτηρά και άλλα προϊόντα ολικής αλέσεως του καλαμποκιού, που τα έχετε τρίψει κατά προτίμηση μόνη σας. Οι πατάτες και το ρύζι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία τροφοδοτούν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια με ψευδάργυρο, σίδηρο, χαλκό και βιταμίνη Β6.
  3. Αν μπορείτε, να καταναλώνετε σε καθημερινή βάση λαχανικά με πράσινό, κίτρινο και πορτοκαλή χρώμα, τα οποία σας παρέχουν τη βιταμίνη Α και το μαγνήσιο που χρειάζεστε.
  4. Στον κρόκο του αυγού υπάρχει το θείο, που είναι απαραίτητο για τη δημιουργία των κυττάρων. Αρκεί ένα αυγό κάθε τρείς μέρες.
  5. Σημαντικές βιταμίνες περιέχονται επίσης στο συκώτι, στα ψάρια, στα πουλερικά και στο άπαχο κρέας. Καλύτερα να τρώτε τυριά και όχι αλλαντικά!
  6. Ο θυρεοειδής αδένας ελέγχει το βάρος και χρειάζεται ιώδιο. Γι ‘ αυτό να χρησιμοποιείτε μόνο ιωδιούχο αλάτι.
  7. Το ασβέστιο, που είναι απαραίτητο για τα νύχια και τα οστά, βρίσκεται στο τυρί και στο γάλα.
  8. Σε κάθε γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες θα πρέπει να τρώτε και κάποια ξινά φρούτα, πορτοκάλια, λεμόνια, ακτινίδια, μήλα κτλ.
  9. Καθημερινά ένα μπουκάλι χυμού ανανά και λίγη σόγια-λεκιθίνη δίνουν λάμψη στο δέρμα και κάνουν διαπερατά τα λεπτά τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων.
  10. Να χρησιμοποιείτε μόνο λάδι ψυχρής επεξεργασίας με υψηλά πολυακόρεστα. Βιταμίνη Ε!
  11. Εάν πεινάσετε στις ώρες ανάμεσα στα γεύματα: καρύδια που περιέχουν βιταμίνη Ε, σπόρους, πυρήνες. 
  12. Το σώμα σας, το δέρμα σας και τα οστά σας έχουν ανάγκη από κίνηση και γυμναστική, κατά προτίμηση στον καθαρό αέρα.                     
                             
        

Μυστικά Ομορφιάς