Διατροφή και ομορφιά


Η ομορφιά προέρχεται από μέσα μας. Ο μεταβολισμός φροντίζει καθημερινά για την παροχή ουσιών σε περίπου 70 δισεκατομμύρια κύτταρα. Όσο καλύτερη είναι η διατροφή σας, τόσο καλύτερα φροντίζετε και τα κύτταρά σας, το ίδιο το σώμα σας. Αυτό σημαίνει: διατροφή με πολλά θρεπτικά στοιχεία, λίγο αλάτι και πολλές βιταμίν
Άμεσο αποτέλεσμα: έχετε μεγαλύτερη αντοχή, είστε πιο χαλαρή, σε εγρήγορση και πιο συγκεντρωμένη, κοιμάστε καλύτερα, έχετε περισσότερες δυνάμεις και φαίνεστε πολύ νεότερη και λαμπερή. Θετικό δευτερεύον αποτέλεσμα: παραμένετε αδύνατη ή αδυνατίζετε με τρόπο ήπιο και υγιεινό.

Όρεξη για ομορφιά
Η ιστορία είναι γνωστή: ο ύπνος σας ήταν σύντομος γιατί η βραδιά κράτησε πολύ και ήταν ευχάριστη. Το επόμενο πρωί όμως υπάρχει το βλέμμα στον καθρέφτη, που δεν μπορεί κανείς να αποφύγει: ένα ωχρό πρόσωπο με μάτια χωρίς λάμψη, με μπερδεμένα μαλλιά και ξερά χείλη μας κοιτάζει μέσα από τον καθρέφτη.
Κάποιος που έχει χρόνο να αναπαυτεί μπορεί να εξαφανίσει τα ίχνη της προηγούμενης νύχτας πολύ γρήγορά. Με αρκετό ύπνο, μακρινούς περιπάτους στον καθαρό αέρα και υγιεινή διατροφή μπορεί κανείς να γίνει κατά πολλά χρόνια νεότερος.
Το εάν αισθανόμαστε νέοι ή γέροι δεν εξαρτάτε μόνο από τον τρόπο ζωής μας αλλά και από το μεταβολισμό μας. Αυτός φροντίζει να εφοδιάζονται με θρεπτικές ουσίες τα σχεδόν 70 δισεκατομμύρια κύτταρα του σώματός μας. Σ’ αυτές τις σημαντικές για την επιβίωσή μας ουσίες, που αποκαλούνται βιοουσίες, περιλαμβάνονται οι βιταμίνες, τα άλατα, τα ιχνοστοιχεία, οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες, τα λιπαρά οξέα και το νερό. Μέσω των αιμοφόρων αγγείων «καθορίζεται» το χρώμα του προσώπου και τα μάτια. Εάν τους παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα, τότε αποκτούν και τα δύο τη λάμψη τους. Ένας λόγος λοιπόν για τον οποίο η γνωστή ρήση «η νεότητα και ομορφιά έρχονται από μέσα μας» φαίνεται και κρύβει μία μεγάλη δόση αλήθειας.

Εσωτερική ομορφιά

Νεανικό, λείο δέρμα Με επιφάνεια δύο έως δυόμισι τετραγωνικά μέτρα, το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας και αποτελεί καθρέφτη της ψυχής και του τρόπου ζωής μας. Προστατεύει το σώμα μας από τη βρομιά, το κρύο, τη ζέστη και αποτελεί ένα προστατευτικό φράγμα για τα βακτήρια. Επίσης παράγει με τη βοήθεια του φωτός βιταμίνες, που είναι απαραίτητες για την επιβίωση μας. Σ’ αυτό όμως γίνεται και η διαδικασία γήρανσης περισσότερο από οπουδήποτε αλλού ορατή. Όποιος διατηρεί ένα νεανικό παρουσιαστικό και θέλει να προλάβει τις ρυτίδες και την κυτταρίτιδα θα πρέπει να φροντίζει ιδιαίτερα το δέρμα του και αυτό σημαίνει να διατρέφει όσο το δυνατόν καλύτερα τα κύτταρα του συνδετικού ιστού.
Πυκνά, λαμπερά μαλλιά Τα μαλλιά δεν είναι μόνο το «ωραιότερο στολίδι μίας γυναίκας» αλλά και πιο σίγουρος δείκτης της εσωτερικής της ζωής. Όταν τα μαλλιά είναι ξηρά και χωρίς λάμψη, έχουν ψαλίδα, γκριζάρουν ή αραιώνουν πρόωρα, δεν είναι αυτά που είναι άρρωστα αλλά ο μεταβολισμός μας. Όταν οι ρίζες των μαλλιών και ο ιστός γύρο από αυτά αρματώνονται καλά και παίρνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά, τότε αυτομάτως τα μαλλιά διατηρούν τη λάμψη, το χρώμα και την πυκνότητα τους.
Σκληρά, λεία νύχια Η έλλειψη κάποιων βιοουσιών συχνά φαίνεται στα νύχια, από τα οποία τώρα πια μπορεί να γίνει σχεδόν πλήρης διάγνωση κάποιων ασθενειών. Όταν υπάρχουν λεπτές, εγκάρσιες άσπρες γραμμές ή ραβδώσεις στα νύχια τότε υπάρχει έλλειψη ψευδαργύρου. Οι επιμήκεις ραβδώσεις δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη πρωτεϊνών. Νύχια που ξεφλουδίζουν δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη βιταμίνης Α. Και όλες αυτές οι ουσίες μπορείτε να τις πάρετε από τη διατροφή σας.
Φωτεινά, λαμπερά μάτια Τα μάτια είναι αισθητήρια όργανα πολύ σημαντικά για τη διατήρηση της ζωής. Είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον εγκέφαλο μας και παίζουν αποφασιστικό ρόλο σε κάθε είδους κατάσταση. Σε μία ερωτική συνάντηση ή σε μία πρώτη γνωριμία, τα μάτια αποτελούν μεγάλο μέρος της γοητείας μίας γυναίκας αλλά και της επιτυχίας της. Άνθρωποί με τα λαμπερά μάτια φαίνονται όμορφα ακόμα και όταν αυτό δεν ισχύει για το υπόλοιπό παρουσιαστικό τους. Σημαντικό γι ‘ αυτή τη λάμψη: οι βιταμίνες (κυρίως η βιταμίνη Α) και τα ιχνοστοιχεία.

Δηλητήριο για το σώμα
Η ζάχαρη, τα γλυκά, τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη, το ψωμί, τα ζυμαρικά και οι τροφές από λευκό αλεύρι, το αποφλοιωμένο ρύζι, οι κονσέρβες, τα αλμυρά και τα τηγανιτά φαγητά, η νικοτίνη, η υπερβολική κατανάλωση καφέ και αλκοόλ, οι εξαντλητικές δίαιτες.

Μυστικά Ομορφιάς