Αποτοξίνωση

Ορισμένες φορές απλώς ξέρετε ότι το έχετε παρακάνει! Το μυαλό σας είναι νωθρό, το σώμα σας νιώθει άβολα και τα επίπεδα ενέργειάς σας είναι σχεδόν μηδενικό. Ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση. Οι κατάλληλες μέρες για αποτοξίνωση είναι το Σαββατοκύριακο.    
Θα χρειαστείτε:

Σαλάτες, φρούτα και λαχανικά εποχής.


Τσάι από βότανα: θυμάρι, πιπερόριζα, μέντα

6 λίτρα μεταλλικό νερό

Έξη λεμόνια

Αιθέρια έλαια: δεντρολίβανο, συν χαμομήλι, πεύκο ή κέδρο 
Άλατα Έψομ (ή μπάνιο με μεταλλικά άλατα)
Φυσική σκληρότριχη βούρτσα με μακρύ χέρι 
Πολλές πετσέτες
Κεριά, μουσική

Παρασκευή απόγευμα  η προετοιμασία

Για να προετοιμαστείτε για το σαββατοκύριακο, βεβαιωθείτε ότι σήμερα τα γεύματα σας θα είναι  ελαφρά. Μην καταναλώσετε τσάι, καφέ και βαριές πρωτεΐνες και λίπη. Πιείτε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Για βραδινό, φάτε μια ελαφριά σαλάτα(με λίγη σαλάτα από λάδι ελιάς, σκόρδο, λεμόνι και μηλόξυδο). Από δω και μπρός να πίνετε μόνο φρέσκο νερό (χλιαρό σε θερμοκρασία δωματίου) τσάι από βότανα ή τσάι πιπερόριζας.

Βουρτσίζοντας το δέρμα σας

Πριν πάτε για ύπνο, τρίψτε το δέρμα σας με μια βούρτσα-βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνό, γι’ αυτό βουρτσίστε το πριν κάνετε μπάνιο. Το βούρτσισμα του δέρματος τονώνει το λεμφικό σύστημα και βοηθά στην αποβολή των τοξινών.
  • Βουρτσίστε τα πόδια, τα δάχτυλα και τις πατούσες κι έπειτα τα πόδια σας μπρος και πίσω (χρησιμοποιήστε μακριές, απαλές κινήσεις).
  • Βουρτσίστε τους γλουτούς και το κατώτερο τμήμα της πλάτης (όσο καλύτερα μπορείτε) με κινήσεις προς τα πάνω.
  • βουρτσίστε τα χέρια και τα μπράτσα σας προς τις μασχάλες.
  • Βουρτσίστε κατά μήκος των ώμων και προς τα κάτω στο στήθος στην περιοχή της καρδιάς (αποφύγετε τις θηλές).
  • Βουρτσίστε το πίσω μέρος του λαιμού σας με κινήσεις προς τα κάτω.
  • Με κίνηση κυκλική και σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού, βουρτσίστε την περιοχή του στομάχου και της κοιλίας.
Τώρα κάντε μπάνιο έχοντας προσθέσει στο νερό της μπανιέρας δύο σταγόνες από έλαιο δενδρολίβανου. Σταδιακά προσθέστε κρύο νερό ώσπου, στην διάρκεια μιας περιόδου μισής ώρας, το νερό να είναι αρκετά κρύο. Αυτό τονώνει ακόμη περισσότερο το λεμφικό σύστημα.

Σάββατο σοβαρός καθαρισμός  

Ακολουθείστε μια αυστηρή μόνο-δίαιτα, τρώγοντας ή πίνοντας τον χυμό ενός μόνο είδους φρούτου ή λαχανικού: είτε από σταφύλια, είτε από μήλα ή καρότα. Καταναλώστε μικρές ποσότητες και βεβαιωθείτε ότι μασάτε και πίνετε αργά-καταλαβαίνοντας την κάθε μπουκιά, την κάθε γουλιά. Ξεκινήστε την μέρα με μία κούπα καυτό νερό και φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού. Βγείτε από καθαρό αέρα και κάντε μια μεγάλη βόλτα.

Μπάνιο με άλατα έψομ

Προτού πάτε για ύπνο νωρίς το βράδυ, θα πρέπει να βουρτσίσετε προσεκτικά το δέρμα σας και μετά να κάνετε μπάνιο με άλατα έψομ. Αυτό προκαλεί έντονη εφίδρωση κι έτσι θα μπορέσετε μέσω του ιδρώτα να αποβάλλετε πολλές από τις τοξίνες που εκλύει ο οργανισμός σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: αποφύγετε αυτό το μπάνιο αν πάσχετε από κάποιο νόσημα, αν είστε διαβητικοί ή αν νιώθετε κούραση κι αδυναμία. Αντ’ αυτού, κάντε ένα μπάνιο με μεταλλικά άλατα.
  • Διαλύστε περίπου 450 γραμμάρια άλατα Έψομ σε μπανιέρα με ζεστό νερό – να μην καίει.
  • Μπείτε μέσα και χαλαρώστε για περίπου 20 λεπτά. Νιώστε όλες τις τοξίνες να βγαίνουν από τους από τους πόρους σας και να διαλύονται στο νερό. Πιείτε πολύ τσάι από βότανα (θυμάρι και πιπερόριζα) για να αυξήσετε την εφίδρωση και να αντικαταστήσετε τα υγρά που χάνετε.
  • Ίσως νιώσετε ζαλάδα, γι΄ αυτό βγείτε από την μπανιέρα προσεκτικά. Μην τρίψετε το σώμα σας, απλώς τυλιχθείτε με μεγάλες, ζεστές πετσέτες και πηγαίνετε για ύπνο, αφού σιγουρευτείτε ότι τα πόδια σας είναι τυλιγμένα και ζεστά. Πιθανότατα θα αποκοιμηθείτε αμέσως.

Κυριακή καθαριστείτε

Έχετε ιδρώσει κατά την διάρκεια της νύχτας, γι’ αυτό να σπογγιστείτε με χλιαρό νερό ή να κάνετε μπάνιο. Τρίψτε το σώμα σας με ζωηρές κινήσεις ώσπου να στεγνώσετε. Πιθανόν να νιώσετε μυρμήγκιασμα στο δέρμα σας. Πιείτε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι. Φάτε μια φρέσκια φρουτοσαλάτα ή σιγοβράστε φρούτα (μήλα, αχλάδια με σουλτανίνα σταφίδα) σε λίγο νερό.
Γυμναστείτε ελαφρά και για μεσημέρι ετοιμάστε άλλη μια φρουτοσαλάτα κι από πάνω φρέσκο γιαούρτι. Πάρτε το βραδινό σας νωρίς, γύρο στις 6μμ. Ένα απλό μπολ με λαχανικά στον ατμό με μυρωδικά, (αλλά χωρίς αλάτι). Φτιάξτε μια σαλάτα από ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού (προσθέτοντας αν θέλετε πιπερόριζα και σκόρδο) και περιχύστε μ’ αυτήν τα λαχανικά. Αφήστε το να σταθεί για λίγα λεπτά για να ανακατευτούν τα υλικά. Αν πεινάτε πολύ, προσθέστε μια μερίδα βρασμένο αναποφλοίωτο ρύζι ή μια ψητή πατάτα. Ανάψτε κεριά και κάψτε έλαια (γιουνίπερο, χαμομήλι ή πεύκο). Κουλουριαστείτε με ένα βιβλίο ή ακούστε μουσική. Κάντε έναν έλεγχο στο σώμα σας και δείτε πως νιώθετε. Υπάρχουν μέρη της αποτοξίνωσης που ίσως θα θέλετε να συνεχίσετε; Ίσως να κόψετε τελείως τον καφέ; Να πίνετε ζεστό νερό και χυμό λεμονιού κάθε πρωί; Ακόμη και οι μικρές αλλαγές θα βοηθήσουν το σώμα σας να νιώσει καλύτερα.                          

  


  

Μυστικά Ομορφιάς