Μασάζ σιάτσου προσώπου


Ένας τρόπος για ν’ αναζωογονήσετε το πρόσωπο και να απαλύνετε την ένταση που προκαλεί ρυτίδες, είναι να κάνετε μασάζ στα διάφορα τσούμπο (σημεία πίεσης). Χρησιμοποιείστε τους αντίχειρες ή τις άκρες ενός ή περισσότερων δακτύλων. Πιέστε σε κάθε σημείο για περίπου πέντε δευτερόλεπτα-ασκείστε όση πίεση νομίζετε ότι χρειάζεται-μην πιέζεται όμως σε σημείο που να πονάτε! 
1. Κλείστε τα μάτια σας και απαλά με μαλακές κινήσεις κυκλώστε το πρόσωπο σας με τα ακροδάχτυλα.
2. Σκεπάστε τα μάτια σας με τις παλάμες και χαλαρώστε σε αυτήν την στάση για λίγα λεπτά. Μπορείτε να ακουμπήσετε τους αγκώνες σας στο τραπέζι. 
3. βρείτε το σημείο στην κάτω άκρη των ζυγωματικών, όπου προεξέχει το κόκαλο. Συνήθως είναι ακριβώς κάτω από το μέσο του ματιού. Πιέστε και στις δύο πλευρές του προσώπου ταυτόχρονα. 
4. Μετακινήστε τα δάχτυλα στην βάση της μύτης, στις εσωτερικές γωνίες των ματιών. Πιέστε με τους δείχτες σας. 
5. Μετακινείστε τα δάχτυλά σας προς τα έξω στις εξωτερικές γωνίες των ματιών (τις άκρες που είναι κοντά στα αυτιά). Πιέστε στο σημείο αυτό.
6. Βρείτε το σημείο ακριβώς κάτω από τους λοβούς των αυτιών σας, ανάμεσα στα οστά. Πιέστε στο σημείο αυτό (και στις δύο πλευρές ταυτόχρονα, όπως πάντα). 
7. ξαναγυρίστε στην περιοχή κάτω από τα μάτια και βρείτε το τσούμπο που βρίσκεται στην οστέινη άκρη της κόγχης των ματιών, Ακουμπήστε τις σταθερά και μαλακά. 
8. Ολοκληρώστε δουλεύοντας στην περιοχή του «τρίτου ματιού» μεταξύ των φρυδιών. Πιέστε δυνατά, εν συνεχεία χρησιμοποιήστε λίγο λάδι καρύδας και απαλά, πολύ απαλά κάντε μασάζ στο σημείο αυτό με κυκλικές κινήσεις (σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού). Όσο περισσότερο τρίβετε αυτό το σημείο, τόσο το καλύτερο-βοηθά στην εξάλειψη των ρυτίδων, στην κυκλοφορία και τέλος, προσφέρει μια βαθύτερη αίσθηση ηρεμίας. 
Μυστικά Ομορφιάς