Τι μπορεί να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ρυτίδες;



Η αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο είναι πλέον η πρώτη πρόταση των περισσότερων ειδικών για την πρόληψη των ρυτίδων και όλων των άλλων σημαδιών γήρανσης. 

Ο καλός νυχτερινός ύπνος, αλλά όσο το δυνατόν ανάσκελα! Σε δερματολογικές έρευνες έχει φανεί πως όσοι συνηθίζουν να κοιμούνται στο πλάι, έπειτα από κάποια χρόνια εμφανίζουν κάθετες ρυτίδες στο μέτωπο από την ίδια πλευρά, ενώ μπορεί να ενταθούν και οι ρυτίδες στα μάτια. 
Η αποφυγή του καπνίσματος (είναι ιδιαίτερα για τις ρυτίδες γύρο από το στόμα.


Ο καθαρισμός και η καλή ενυδάτωση του δέρματος καθημερινά είναι επίσης απολύτως απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας και ελαστικότητας του δέρματος, ώστε να αμύνεται στις συσπάσεις. 

Η προστασία των ματιών από τον ήλιο με γυαλιά ηλίου. Το αντανακλαστικό κλείσιμο των βλεφάρων στο δυνατό φως εντείνει έπειτα από κάποια χρόνια τις ρυτίδες έκφρασης γύρο από τα μάτια. 
Η πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά διατροφή που θα ακολουθείτε συστηματικά όλο το χρόνο και όχι κατά διαστήματα. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, ωμό ελαιόλαδο, φυτικές ίνες και πολύ νερό είναι απολύτως απαραίτητα καθημερινά. 
Φροντίδα αντιγήρανσης στο σπίτι ή στο ιατρείο με συστατικά που, όπως έχει φανεί μέχρι τώρα, βοηθούν στην πρόληψη των ρυτίδων, όπως η βιταμίνη Ε, η βιταμίνη C, τα ΑΗΑ, φυτικά εκχυλίσματα με αντιοξειδωτική δράση κ.ά. 
Φροντίδες αντιγήρανσης στο σπίτι ή στο ιατρείο με συστατικά που ενισχύουν τους φυσικούς μηχανισμούς ανανέωσης του δέρματος (π.χ. την παραγωγή κολλαγόνου) και μπορούν σε κάποιο βαθμό να περιορίσουν τις ρυτίδες που έχουν εμφανιστεί και να τις κάνουν να εξελιχθούν πιο αργά, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, το υαλουρονικό οξύ κ.ά. 
Οι απαλές κινήσεις κατά τη διάρκεια της καθημερινής φροντίδας του προσώπου, του μακιγιάζ και του ντεμακιγιάζ. Για παράδειγμα, η συνήθεια που έχουν αρκετές γυναίκες να τραβούν τα βλέφαρά τους από τις εξωτερικές γωνίες για να χρησιμοποιήσουν το μολύβι των ματιών, μετά από χρόνια μπορεί να εντείνει τη χαλάρωση και τις γραμμές τοπικά. 






















































Μυστικά Ομορφιάς