Λιπαρό δέρμα



 Ένα λιπαρό δέρμα χαρακτηρίζεται από:
 Υπερβολική έκκριση σμήγματος 

 Πάχυνση της κερατίνης στιβάδας 
 Γυαλιστερή εμφάνιση 
 Διευρυμένους πόρους 
 Παρουσία μαύρων στιγμάτων και φαγεσώρων 
 Ενοχλητική αίσθηση 
 Τραχιά, ακανόνιστη υφή στην επιφάνεια της επιδερμίδας 
 Ακανόνιστο χρωματισμό 
 pH αλκαλικό



Αν έχετε λιπαρό δέρμα, θεωρήστε τυχερό τον εαυτό σας. Η λιπαρότητα για την οποία δυσφορείτε τώρα είναι εγγενές λιπαντικά τη χρησιμότητα του οποίου θα εκτιμήσετε καθώς θα μεγαλώνετε.





Λιπαρό δέρμα: οι κανόνες


Ναι...
Καθαρίζετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα-το πρωί και πριν τον ύπνο- με ένα ήπιο υγρό καθαριστικό κατάλληλο για λιπαρά δέρματα

Χρησιμοποιείτε στυπτικό όχι πάνω από μία φόρα την ημέρα 

Χρησιμοποιείτε ενυδατικό χωρίς λιπαρά ή ενυδατικό με λιπαρά σε νερό αν νιώθετε ότι χρειάζεται ενυδάτωση το δέρμα σας 

Χρησιμοποιείτε βάση μακιγιάζ, πούδρα και ρουζ χωρίς λιπαρές ουσίες για να αντιμετωπίσετε το γυάλισμα και τα σπυράκια

Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακά χωρίς λιπαρές ουσίες με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15


Όχι...

Μην τρίβετε υπερβολικά το δέρμα σας. Το σμήγμα είναι ο προστατευτικός φραγμός του δέρματος


Μην καθαρίζετε το πρόσωπο πάνω από δύο φορές την ημέρα αν γυμνάζεστε όμως μπορείτε να το καθαρίσετε άλλη μία

Μην κάνετε κατάχρηση στυπτικών

Μην χρησιμοποιείτε ενυδατικό αν δεν το χρειάζεστε

Μην «παστώνεστε» με πούδρα για να καλύψετε το σμήγμα 


Καθαρισμός: αν χρησιμοποιείτε σκληρά σαπούνια και αλκοολούχα στυπτικά για να εμποδίσετε την έκκριση σμήγματος, σταματήστε αμέσως. Τα προϊόντα αυτά θα καταστρέψουν με τον καιρό το δέρμα σας και μπορεί να κάνουν τους ήδη υπερλειτουργικούς αδένες σας να αυξήσουν την παραγωγή σμήγματος. Δοκιμάστε μια μην λιπαρή λοσιόν ή τζελ καθαρισμού ειδικά για λιπαρά δέρματα. Αποφύγετε τα «υπερλιπαρά» σαπούνια που περιέχουν λιπαρά συστατικά όπως το βούτυρο-κακάο, καθαριστικά γαλακτώματα.


Ενυδάτωση: Ανάλογα με το πόσο λιπαρό είναι το δέρμα σας, μπορεί να μη χρειάζεστε καθόλου ενυδάτωση. Ή μπορεί να νομίζετε ότι χρειάζεται γιατί χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά προϊόντα που αφαιρούν όλο το σμήγμα από το δέρμα σας. Αλλά αν νομίζετε ότι χρειάζεστε, διαλέξτε ενυδατικά που περιέχουν υγραντικά τα οποία παγιδεύουν την υγρασία στο δέρμα σας χωρίς να δημιουργούν λιπαρή γυαλάδα .


Καλλυντικά: Διαλέξτε βάσεις μακιγιάζ με υδατική βάση χωρίς έλαια. Δεν θα προσθέσουν και άλλες λιπαρές ουσίες στο ήδη λιπαρό δέρμα σας. Μία άλλη επιλογή είναι οι βάσεις και οι πούδρες που καταπολεμούν τη γυαλάδα απορροφώντας την υπερβολική λιπαρότητα. Προτιμήστε το ρουζ σε πούδρα και όχι σε κρέμα.



Προστασία από τον Ήλιο: Πολλοί άνθρωποι με λιπαρό δέρμα αποφεύγουν τα αντηλιακά, γιατί φοβούνται ότι οι λιπαρές ουσίες που περιέχουν θα τους δημιουργήσουν σπυράκια. Τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία: φτιάχτηκαν για σας αντηλιακά χωρίς λιπαρές ουσίες. Προστατεύουν το δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία χωρίς να το κάνουν να γυαλίζει.

Μυστικά Ομορφιάς