Ξηρό δέρμα

Ξηρό δέρμα είναι λεπτό και όχι ανθεκτικό. Εμφανίσιμο, συνήθως με ρόδινο χρώμα. Η διατομή των πόρων του μικρή ή και αόρατη. Ελάχιστη παραγωγή σμήγματος έως καθόλου. Καμιά φορά μπορεί να εμφανίσει ψιλά μαύρα στίγματα στην μύτη.Ευαίσθητο. Εμφανίζει ψιλές ρυτιδούλες. Είναι ανελαστικό γι` αυτό πολλές φορές υπάρχει αίσθηση τραβήγματος


Αν και το τράβηγμα και η αίσθηση ξηρότητας του δέρματος είναι συνήθως αποτέλεσμα της γήρανσης, μπορεί να προκληθεί επίσης από τη χρήση σκληρών καθαριστικών ή ενυδατικών πού δεν είναι αρκετά λιπαρά για να καλύψουν τις ανάγκες του δέρματος σας. Η σωστή καθημερινή φροντίδα μπορεί να κάνει ακόμα και πιο ξηρό δέρμα πιο ελαστικό και λαμπερό. 

Καθαρισμός: Το ξηρό δέρμα χρειάζεται ένα απαλό καθαριστικό. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά να δοκιμάσετε: «Υπερλιπαρά» σαπούνια-συχνά ονομάζονται καλλυντικά σαπούνια-που περιέχουν μαλακτικά, καθώς και υγρά γαλακτώματα και μαντιλάκια με κρέμα καθαρισμού. 

Ενυδάτωση: Όσο πιο ξηρό είναι το δέρμα σας, τόσο περισσότερα ενυδατικά συστατικά πρέπει να περιέχει η κρέμα που χρησιμοποιείτε. Κρέμα ημέρας εμπλουτισμένη με ενυδατικά στοιχεία.( νανοστοιχεία –λιποσώματα---κολλαγόνο- υαλουρονικό οξύ - βιταμίνες κ.λ.π). Τα συστατικά αυτά επιβραδύνουν την απώλεια υγρασίας στη διάρκεια της ημέρας Κρέμα για την νύχτα θρεπτική ή αναπλαστική για να συμπληρώσει τα φυσικά λιπίδια και να εμποδίσει την εξάτμιση του νερού από το δέρμα.


Καλλυντικά: Χρησιμοποιήστε λιπαρές βάσεις μακιγιάζ, ρουζ και πούδρες. Τα καλλυντικά αυτά πρέπει να έχουν στην ετικέτα τις λέξεις ενυδατικό και θρεπτικό. Επιλέξτε ρουζ σε κρέμα ή κρεμώδη πούδρα γιατί θα κάνουν να φαίνεται δροσερό το δέρμα σας , ενώ τα ρουζ σε σκόνη θα τονίσουν τις λεπτές και τις βαθιές ρυτίδες.


Προστασία από τον ήλιο: Το ξηρό δέρμα παράγει λιγότερο σμήγμα από τους άλλους τύπους δέρματος και είναι πιο ευάλωτο στις φλεγμονές. Χρησιμοποιείτε όλο το χρόνο ένα αντηλιακό και αντιοξειδωτικό. 

Ξηρό δέρμα : Οι κανόνες


Ναι.... 
Χρησιμοποιήστε ήπια υγρά καθαριστικά χωρίς σαπούνι ή υπερλιπαρά σαπούνια για να πλύνετε το πρόσωπο σας τη νύχτα. Το πρωί πλυθείτε απλώς με χλιαρό νερό. 
Πήλινγκ με ελαφρούς κόκκους ή και καθόλου για την απομάκρυνση των νεκρών επιθηλιακών κυττάρων μια ή δύο φορές την εβδομάδα. 
Διαλέξτε ενυδατικά που καθυστερούν την απώλεια της υγρασίας και αντιμετωπίζουν την ξηρότητα. Βαλτέ ενυδατικό, ενώ είναι υγρό ακόμα το πρόσωπο και το σώμα σας , ώστε να γίνει ένα με το νερό. 


Χρησιμοποιείτε βάση μακιγιάζ και κρέμα με λιπαρή βάση ή ρουζ σε κρεμώδη πούδρα, οι λιπαρές ουσίες που περιέχουν θα απαλύνουν τις λεπτές και τις βαθύτερες ρυτίδες. 


Όχι... 
Μην πλένετε το πρόσωπό σας με σκληρά σαπούνια, ποτέ.
Μην χρησιμοποιείται τα καθαριστικά προϊόντα με κόκκόυς.
Μην ξεχνάτε να βάλετε καθημερινά αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15 στο πρόσωπο, το λαιμό και στο μπούστο σας.

Μυστικά Ομορφιάς